Qui som?

Benvolgudes famílies:
Volem aprofitar aquestes línies de presentació per explicar-vos què és l’Apima (properament AFA).

QUI SOM?
L’Apima és una associació de mares, pares i famílies que neix per fer de nexe entre l’escola i la família en temes educatius com donar suport o incidir en el projecte educatiu del centre com en temes organitzatius que van més enllà del que és estrictament acadèmic.
La junta de l’apima està formada per persones voluntàries que ajuden a tirar endavant diferents iniciatives. Ser part de la junta no és una feina fàcil, perquè tot@s tenim molta feina extra i a més normalment res és a gust de tothom; això du a que les diferents juntes que han anat passant acaben sortint desgastades i sempre falta gent que vulgui implicar-se perquè no desaparegui l’apima.
Per això la nova junta hem pensat que es important visibilitzar més la bona feina que fa i ha fet l’apima al llarg del temps i que és necessari que totes les famílies ens impliquem una mica més. Aquest any volem plantejar que les tasques que va fent l’apima es facin per comissions; les comissions on no s’hi hagi apuntat ningú malauradament no es podran fer.
Tothom podem ajudar un dia puntual a muntar taules, a una tasca concreta, tenir interès en muntar alguna xerrada… Hem de tenir present que l’apima és de totes les famílies, una mica de cada un@ de nosaltres, ens l’hem de sentir nostra i això suposa implicació de cada un amb allò que pugui o més li interessi.

Algunes de les tasques que fa l’apima:

 • Muntar les extraescolars: tot i que és un servei que ha de donar l’escola i sol ser deficitari, l’apima ajuda a la organització i la gestió perquè tenguem aquest servei
 • Muntatge i repartiment d’agendes: l’apima ens dediquem a muntar, encarregar i repartir les agendes. Sempre mirem que els socis puguin tenir algun benefici en el cost de les agendes.
 • Organització d’esdeveniments com espectacle de nadal, de carnaval, de fi de curs: sempre hi han feinetes a fer com muntar taules i cadires, encarregar xocolata, etc.
 • Dia sense escola: els dies de lliure disposició de l’escola, l’apima vol ajudar a la conciliació familiar oferint aquest servei. Això suposa cercar una empresa de lleure, pactar preus i condicions, comprovar que el servei es faci bé, etc.
 • Servei de matinera: aquest servei el gestiona directament l’apima per poder donar aquest servei a les famílies.
 • Xerrades informatives-Escola de mares i pares:Tot i que la participació, desgraciadament, sol ser molt baixa, és interessant poder usar l’apima com a espai per la formació sobre l’educació dels nostres nines i nins. Si teniu temes o coneixeu ponents interessants, és una comissió que pot tirar endavant. Aprofitem-la!
 • Representació al Consell Escolar: El Consell Escolar és l’òrgan de decisió de molts temes de l’escola, l’apima hi forma part, juntament amb mestres, equip docent, representant de mares i pares i representant ajuntament.

Volem fer una valoració de quines tasques poden tirar endavant i per això demanarem la participació de tothom en la mesura que es pugui o tengui més interès.
I recorda que aquestes tasques es puguin fer també és responsabilitat teva i de cada una de les famílies!

La nova Junta de l’APIMA va quedar constituïda dia 13 de Juny de 2017 per:

 

 • Presidenta: Antònia Amengual Dols
 • Vicepresidenta: Marta Negre Borràs
 • Secretària: Sílvia Castell Serra
 • Tresorera: Dolors Cortès Rosselló
 • Vocal: Auba Bibiloni Mesquida
 • Vocal: Francisca Ramírez Sánchez
 • Vocal: Marta Roig Mesquida
 • Vocal: Margarita Suau Colom
 • Vocal: Marta Terrassa Vivern

El nostre desig i la prioritat de la nostra dedicació serà la col·laboració amb l’escola per tal d’afavorir el procés d’aprenentatge dels nostres infants i treballar per respondre a les necessitats que les famílies ens facin arribar.

Començam amb il·lusió però cal tenir en compte que per la majoria de nosaltres és una tasca nova, així que demanam un pessic de comprensió i paciència, ja que per ara el més important és començar a rodar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s