Taller de genètica per infants

A càrreg de Maria Oliver Bonet

DIMARTS 11, 18 I 25 DE JULIOL DE 11-12 H.

A la Biblioteca Municipal de Bunyola
Activitat Gratuïta. Màxim 12 infants. Adreçat a nins de 9 a 12 anys.

Inscripcions fins dia 7 de juliol. Telèfon 971 615 299 (dilluns a divendres de 16 a 20 dissabte de 9.30 a 13.30. A partir 1 juliol de dilluns a dissabte de 9.30 -13.30 ) e-mail biblioteca@ajbunyola.net.

Aquesta activitat s’ha dissenyat en forma de tallers repartits en tres sessions distribuïdes en tres setmanes consecutives.
La primera sessió d’aquest cicle té per objectiu familiaritzar als infants amb el concepte d’ADN i amb el codi que aquesta molècula fa servir per traspassar informació genètica dels progenitors a la seva descendència. Aquest objectiu general es desglossa en una sèrie d’aprenentatges ja que, en acabar la sessió, els infants haurien de ser capaços de: descriure l’estructura de la molècula d’ADN. entendre que la informació s’emmagatzema dins de la molècula d’ADN en la forma d’una seqüència de bases químiques.
explicar les regles d’aparellament de bases.
A la segona sessió, i a partir dels coneixements adquirits en la sessió anterior, s’introduirà el concepte de la variació genètica i com aquesta variació fa que tots siguem únics i irrepetibles. L’objectiu serà apropar als participants el concepte de variabilitat genètica i la seva utilitat. A partir d’aquest objectiu general, es busquen tres aprenentatges:
entendre què és la variació genètica i com aquesta forma part de la nostra existència
entendre per què ens assemblem als nostres pares, mares, padrins i padrines.
entendre que aquesta variació que ens fa únics es troba en totes i cadascuna de les nostres cèl·lules i que a partir de l’anàlisi de només una cèl·lula podem saber a quin individu pertany
Aquest segon taller acabarà amb un petit taller experimental durant el qual extraurem ADN a partir de teixit vegetal o animal (segons temporada).
A la darrera de les sessions, es posaran en joc els coneixements adquirits durant les sessions anterior, per tal de descobrir qui és el responsable d’un crim que s’ha comès a la biblioteca. Els objectius d’aprenentatge d’aquesta activitat seran els següents:
entendre que l’ADN pot ser utilitzat com a evidència per a relacionar persones amb restes trobades al lloc del crim (saliva, sang, cabells….), entendre que l’ADN es pot llegir amb uns aparells especials i que les seqüències de lectura trobades a l’escena del crim poden ser utilitzades i comparades amb les dels sospitosos.

Rebeu una cordial salutació,

Emili Garcia Amengual.
Biblioteca Municipal de Bunyola,
Plaça Andreu Estarellas. Núm. 1
07110, Bunyola.
Tel 971 615 299
biblioteca@ajbunyola.net

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s