ACTA Consell Escolar, 24.9.2013 – informació TIL al nostre centre

Benvolgudes famílies;
Aquest dimarts a les 16h vam tenir un Consell Escolar on vam assistir-hi tots els membres d’aquest òrgan manco el representant de l’Ajuntament del poble.
Els temes a tractar eren:
1. LECTURA I APROVACIÓ DE L’ACTA ANTERIOR. Va quedar aprovada.
2. APROVACIÓ DEL CALENDARI ESCOLAR. Ens passaran una circular dels dies triats.
3. INFORMACIONS D’INTERÈS:
• PRÀCTICUM: com a cada curs, l’escola de Bunyola ha oferit ser tutors de pràctiques per als estudiants de la Universitat i s’ofereix a Infantil, Primària, a les especialitats de Música, Educació Física, Pedagogia Terapèutica, Anglès. Ara queda pendent que els alumnes de la UIB triin els centres per fer les seves pràctiques.
TIL; des de Conselleria no s’ha rebut cap instrucció per escrit de l’adequació del projecte de tractament integrat de les llengües a la normativa i com a Consell Escolar hem arribat a un consens unànime: com a Consell Escolar, per juny del curs passat ,vàrem donar suport i varem aprovar el projecte lingüístic que havien elaborat el Claustre de l’escola integrat en el Projecte del Centre. Fins que no entri en vigor la nova llei d’educació ( lomce) on queda relegat el Consell Escolar en només un instrument de consulta, tenim la potestat legal de tirar envant amb EL PROJECTE LINGÜÏSTIC ja integrat en el projecte de centre (on queda refectida la identitat de l’escola)
Fins que Conselleria no doni instruccions escrites, no prendrem mesures legals com ara un recurs d’alçada, recurs contenciós ja que el Decret en qüestió vulnera la LOE de rang superior i essent inferior no pot mai superposar-se a la Llei vigent.
4. TORN DE PARAULA:
• S’ens informa que l’escola ha rebut denúncies per com estava organitzada la jornada dels infants durant els primers dies de la vaga. Inspecció va fer un informe constatant que no hi havia irregularitats i des de l’escola es va tenir present les inquietuds de les famílies.
•    Recordam que hi ha canals més directes de fer arribar les nostres queixes a l’escola: mestres, equip directiu, apima…
• A la f!!! S’ha rebut 19.476’80€ de la Conselleria per a la reutilització de llibres del curs 2011-2012 i s’han pogut pagar a les editorials.
•    S’ha obert els cursos de Català per a les famílies. Si algú n’està interessat posau-vos en contacte amb la direcció de l’escola.
• Es posa de manifest la no assistència sense cap avís previ del representat de l’Ajuntament en els darrers Consells Escolars i s’acorda revisar la regulació d’assistència als Consells Escolars per part de la resta dels components del mateix.
• Es comenta la problemàtica de la baixa d’una de les mestres del
Claustre, problema que l’escola ve arrossegant des de fa 4 anys i que la Conselleria no posa cap solució. Des de l’escola s’intenta apedaçar entre la resta de components de l’equip, però en el moment de voler donar una continuïtat al grup classe afectat es deixa també afectat altres grups o infants. Aquesta baixa es va comunicar a Conselleria des del 13 d’agost i fns les darreries encara no havia enviat cap substitució, hores d’ara encara no se sap qui assumirà la tutoria del grup de primer. I aquest inici de curs anormal tampoc ha ajudat a agilitzar el procés. És un tema molt confictiu a la nostra escola i de molt difícil solució, però es fa patent el malestar de les famílies i dels mestres i es fa necessari una reunió amb els pares del grup afectat per poder contrastar informacions. Són temes molt delicats que creen molt de malestar i per això és molt important emprar els canals d’informació adequats. El que és important d’entendre és que ÉS UN PROBLEMA QUE TENIM A L’ESCOLA I NO UN PROBLEMA D’UN GRUP DE L’ESCOLA I QUE ENTRE TOTS HEM D’ACONSEGUIR MINIMITZAR AQUESTA SITUACIÓ. TOTS I TOTES SOM L’ESCOLA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s