Acta darrera reunió junta APÎMA 7. 2. 2013

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA DE L’APIMA DEL COL·LEGI PÚBLIC MESTRE COLOM DE BUNYOLA

DATA: 7/02/2013

HORA: 21:00-22:50h

LLOC: Local APIMA

MEMBRES ASSISTENTS:

Juanjo Bestard, Isa Torres, Marga Estarellas, Isa Serra, Brigitte Kramer, Catina Merino, Mercè García-Amorena, Nasi Brunet, Laura Gascón, Reyes Morales, Cata Oliver, Rosa Rodríguez.

ORDRE DEL DIA:

 • Dos consultes de socis: 1) Ens demanen que donem suport a una xerrada sobre el bon ús d‘internet; 2) Si és possible a través de l’APIMA donar cobertura a ls monitors del viatje d‘estudis de 6è (assumint ells els gastos).

 • Posar en marxa dos noves activitats extraescolars (suport escolar i suport d’anglès).

 • Seguiment plataforma „crida“ contra les retallades en educació.

 • Situació laboral dels monitors

 • Comissió per preparar festa de Sant Jordi

 • Com canalitzar les queixes que ens arriben de pares

 • Renovació càrrec de secretària.

INFORMACIONS I ACORDS:

consultas padres:

 • El pare d‘un alumne de 6è s‘ ha oferit a donar una xerrada per als pares i una altra per als alumnes sobre l‘ús correcte de dades personals i acós a Internet. És Policía Nacional, treballa a la unitat de menors i té experiència en casos de ciberacós. L‘Apima colaborarà, amb la seva infraestructura, dodant difusió a les dos activitats que es realitzaran al març. S‘ha acordat amb la madre que va venir a presentar la sol.licitut, que s‘obriría la oferta a tots els pares, inclosos els que tenen nins de més de 11/12 anys, i es publicitarà al poble.

 • Una mare d‘un alumne de 6è ens ha demanat colaboració en el viatje d‘estudis, fent un contracte als monitors de temps lliure que acompanyaran als alumnes. L‘ Apima ha dmanato assessorament legal a la FAPA y ha reenviat la informació a tres mares de 6è, que donaran continuitat al tema. L‘ Apima està disposada a colaborar sempre i quan els gastos i tràmits siguin raonables (les despeses de l’assegurança serien assumides pels pares del alumnes que van de viatge).

 • Nous extraescolars:

S‘ ha acordat posar en marxa les dues ofertes, de repàs i d’anglès, en marcha a partir del 18 de febrero, si hi ha prou inscricions, si no, esperariem al març. Són activitates obertes a incorporacions tardanes. S‘ ha calculat la quantitat màxima de becaros per curso que l‘Apima es pot permetre subvencionar. El barem de les subvencions l‘ aplicarà la treballadora social de Bunyola. S‘ ha acordat convocar les monitores a una reunió informativa.

 • Seguiment plataforma CRIDA

El pasat dia 6 de febrer dos membros de la junta de l‘ Apima de Bunyola participaren en la reunió de la plataforma „crida“ a Palma. Aquesta associació està coordinant accions de protesta i informa a tots els involucrats en el sistema educatiu públic damunt les rectallades de recursos a les escoles públiques per part del Govern. Se‘ ns ha transmès que hi haurà una jornada informativa sobre la nova llei LOMCE el dia 16 de febrer a l‘ institut de Marratxí. L‘ institut Llompart prepara una festa el día 16 de març a Esporles, per festejar el primer aniversari de „crida“ i per a conscienciar als ciutadans sobre els efectes negatius de les retallades. També se‘ ns ha informat de que el dia 23 de febrer hi haurà mobilitzacions de molts col.lectius per manifestarse contra l’enserronament de l‘ Estat Social. „crida“ estarà involucrat en aquesta „marea social“. Tota la informació està en el blog http://plataformacrida.blogspot.com/

Situació laboral dels monitors de les activitats extraescolars

S‘ ha decidit no modificar la manera de colaborar amb els monitors, en contra d‘ una idea incial. La recompensa pels professors que tenen molta acceptació es tindrà en compte el curs vinent. Es mirarà si convé que entreguin factures o que siguin contractats, cas por cas. Ens consta que hi ha monitors que fan molt bona feina i que tenim molt pocs canvis en quant a altas/baixs d‘ alumnes.

Sant Jordi

La festa de Sant Jordi serà el dia 23 d‘ abril. Farà un any que aquesta junta funciona. Acordam repetir la oferta de l‘ any passat a la plaça: marató de Contacontes, intercanvi de llibres, tallers i venda de coques i sucs per recaptar fons. El compte de l‘ Apima necessita oxigen. Es consultarà o coordinarà la oferta amb „Es Castellet“ y la biblioteca. Es forma la comissió de Sant Jordi 2013: Mercè, Catina, Nasi, Reyes, Juanjo

Queixes pares

Constatam que per ser membres de la junta de l‘Apima ens arriben queixes de pares i mares de diferents tipus: sobre mestres, sobre alumnes, sobre el col.legi en general. Pensam como reaccionar en aquests casos i si s‘ha d‘establir un protocol. Laura, que és mestre en una altra escola, ens informa que ja existeix un protocol en el cas de queixes sobre profesores. Decidim tractar el tema amb més profunditat en la pròxima reunió i comunicar el resultat als socis. També volem explicar que temes de tot tipus es poden comentar al Consell Escolar.

Canvi secretària

La secretària Xisca Ramis ens ha comunicat per mail que no pot seguir el càrrec per raons personals. Mercè García-Amorena s‘ ha oferit a substituir-la.

Finalitzam la reunió i posam data per dia 7 de març de 2013, a les 20:30h.

La Secretària La presidenta

Mercè García-Amorena Brigitte Kramer

PD: Estau tots convidats a assistir a les reunions quan volgueu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s