APIMA BUNYOLA, UN FUTUR DEL TOT DESALENTADOR

Benvolgudes famílies,

Tal i com vos vàrem anunciar la setmana passada, volem informar-vos punt per punt de les gestions que ha fet la Junta Directiva de l’APIMA amb l’Ajuntament pel que fa a les subvencions dels cursos 2008-2009, 2009-2010 i 2010-2011

A continuació passam a detallar-vos la successió dels fets en ordre cronològic:

– Dia 16 de febrer de 2010 es renovà la Junta Directiva, i nosaltres, actual Junta, heretam els comptes quadrats i amb les subvencions antigues cobrades. A l’espera de cobrar el curs anterior, és a dir 08-09, el qual ja sol·licitarem noltros. L’anterior tresorera ens explica que maldament els pagaments sempre van un poc endarrerits, arriben i que no ens preocupem.

– Dia 17 de març de 2010 mantenim la primera reunió amb el Sr Batlle i el Sr Regidor d’Educació. En el transcurs d’aquesta reunió presentam la situació econòmica i el Sr Batlle s’ofereix, de paraula, a donar-nos tota l’ajuda que necessitem. Així mateix, remarca que hi ha aspectes de la subvenció que voldria polir, com ara el fet que es destini gran part de la subvenció a pagar una monitora que fa activitats musicals a Educació Infantil, fet que, segons ens diu ell no és legal. Ens explica que l’Ajuntament no vol ni pot continuar contribuint amb aquesta activitat sinó es regula. Per altra banda, ens assegura que treballarà el tema de les subvencions i ens presentarà unes ajudes que de ben segur ens complauran, ja que suposaran una millora del que tenim actualment. Ja ens avança que el seu projecte és donar ajudes en material escolar per tot l’alumnat, i així és, aquell mateix curs l’Ajuntament regala una agenda a cada infant, que l’APIMA, juntament amb l’escola s’encarrega de confeccionar, encarregar i distribuir.

– Dia 14 d’abril de 2010 presentam a l’Ajuntament la petició de la subvenció pel curs 08-09 acompanyada de la Memòria Curs 08-09. D’acord amb el conveni subscrit la subvenció puja a 10.260 €

– Dia 22 de juny de 2010 ens tornam a reunir amb el Sr Batlle i el Sr Regidor d’Educació. Presentam l’acta del Consell Escolar on es reflexa que l’activitat musical a Educació Infantil està regularitzada amb el vist-i-plau de la Conselleria d’Educació. Arribats a aquest punt, noltros entenem que els doblers que es destinaven a aquesta activitat ens haurien de continuar arribant. Malauradament, no és així. El Sr Batlle mos anuncia que mos farà arribar un esborrany amb la modificació del conveni, perquè li donem el nostre parer i per tal que ja pugui ser vigent amb els pressupostos de 2011. Mai ens va arribar ni l’ESBORRANY ni el conveni.

Passa l’estiu i al setembre començam a intentar concertar una cita amb el Sr Batlle per tractar el tema del conveni, aquesta cita no s’arriba a produir fins dia 17 de gener de 2011. (Tres dies abans de la reunió, dia 14 de gener de 2011 l’Ajuntament mos ingressa 2.000 €. No entenem perquè posa curs 09-10, pensam que és un error, encara no hem sol·licitat el curs 09-10 ja que esperam la proposta del batlle tal i com havíem acordat). La tresorera explica al Sr Batlle que encara no hem cobrat tota la subvenció del curs 2008-2009. Ell no mos pot aclarir si hi ha hagut un error i mos aconsella que ho demanem a l’Administració. La tresorera demana si podem comptar amb el que falta i si hi hauria manera de regularitzar el CONVENI de tal manera que fos més còmode i fos un pressupost fix que no s’hagués de negociar cada any. El Sr Batlle es compromet a ingressar poc a poc la resta de la subvenció, tot i que mos adverteix que no podrà ser de 3 euros per infant i mes com fins ara. La Junta Directiva es mostra comprensiva davant aquest fet, justificat per la crisi i acceptam aquesta reducció a canvi de que l’APIMA futura tengui una subvenció fixa, parlam de 6.000 €. (És a dir, passaríem d’uns 10.000€ anuals, a negociar cada any, a una subvenció fixa d’uns 6.000, tal i com tenen altres entitats, esportives, de Bunyola). El Sr Batlle mos explica la seva proposta que consisteix en dedicar part de la subvenció de l’APIMA a material escolar per a tots els infants. La nostra postura és clara: si ells volen ajudar a les famílies amb material escolar, mos sembla molt bona idea, però que no es mescli amb la subvenció de l’APIMA, ja que són coses diferents. Així mateix, es mostra d’acord amb fer-nos arribar una proposta de subvenció fixa abans de les eleccions que facilitarà molt la seva feina amb els pressupostos i mos diu que la firmaran després de les eleccions per tal de no condicionar els futurs governants si es produís un canvi. Això TAMPOC ARRIBA MAI.

– Dia 14 d’abril de 2011 el regidor es posa en contacte telefònic amb la tresorera i li demana còpia del conveni perquè diuen que no existeix, que tal conveni només era verbal, segons ells amb en Sebastià Mateu, anterior regidor d’Educació. Quedam citats pel dia 19 d’abril.

– Dia 19 d’abril de 2011 presentam el Conveni, perquè si que existeix, firmat per l’anterior Batllessa Maria Cabot amb data 4 de març de 2005. El regidor es compromet a estudiar-ho amb l’Equip de Govern i que a la propera Junta de Govern ens aprovaran un pagament, també es tracta el tema del pressupost per a l’any 2011en aquest, la partida per l’APIMA és zero €, no obstant hi ha una partida per material escolar de 15.000 €. No entenem res perquè noltros no gastam material escolar, sinó despeses de nòmines, assessoria, seguretat social, riscos laborals, factures de tallers, participació a les festes escolars, sortides, alumnes de 6è, etc.

– Dia 17 de maig de 2011 rebem una notificació de que ens aproven 1.500 € per material escolar pel curs 2010/2011.

Resumint, i perdonau l’extensió d’aquest text, hem passat de cobrar més de 10.000€ per exercici, al següent:

– curs 08-09 = 0 €
– curs 09-10 = 2.000€
– curs 10-11 = 1.500€ per material, pendents d’abonament.

I la nostra reflexió és:
Quina estabilitat pot tenir l’APIMA, més que la de les quotes dels socis? Mos enfrontam a una reducció del 60% de la subvenció que rebem de la Conselleria pel funcionament de l’escola matinera, que juntament amb la manca de voluntat municipal de signar un nou Conveni de col·laboració, fan que, tal i com vos anunciàvem divendres passat, el futur sigui descoratjador.
Mos agradaria saber quina és la vostra reflexió. Perquè ara l’APIMA la gestionam uns, però és de tots. Noltros no mos aturarem de fer feina, de lluitar i d’indignar-mos sempre que sigui necessari. Volem pensar que aquesta situació es solucionarà, i que de ben segur acabarem tots treballant en la mateixa direcció i per aconseguir un sol objectiu comú: el benestar dels nostres infants i famílies.
Moltes gràcies pel temps dedicat, i disculpau si hi ha algun error de forma, perquè de contingut no n’hi ha cap.

5 comments

 1. Immaculada Sureda · Mai 25, 2011

  Gràcies per la informació. Ara no tenc gaire més per exposar, perquè hi vull pensar detingudament, però vull encetar el debat. Per la part que em toca, com a mare i com a ex-membre de la Junta Directiva de l'Apima estic realment dolguda (enrabiada de fet, INDIGNADA…) amb els fets relatats.Trob que heu estat summament elegants, esperant que passàs la campanya electoral per a fer públic aquest escrit i veig que l'APIMA de l'escola dels nostres nins està en bones mans. En mans de gent amb templança, jo segur que hauria actuat amb ràbia i preciìtació…Ens hi posarem! No ho dubteu!Per cert, vaig ser al debat dels candidats del poble i el candidat que ha obtingut més vots va apostar per un centre integrat d'Educació Infantil, Primària i Primer Cicle de Secundària. En el cas que torni a ser nomenat batle de Bunyola, caldrà anar-li recordant, per si de cas no ho té escrit enlloc i se li oblida.Estic enfadada, molt enfadada, perdonau, el to.Salut i gràciesImmaculada Sureda

 2. Eduard · Mai 25, 2011

  Gràcies per la informació! No deixeu de remar companys, segur que amb el seny, l'empenta i l'alegria que demostrau tenir, la situació millorarà. Pensau que no estau tot sols. Teniu tot un poble que us mira, us admira i us recolze. Ànims…i…Visca la nostra APIMA!Eduard Riera MasPare afectat…

 3. Rosa · Mai 26, 2011

  Una autèntica declaració de prioritats per part de l'Ajuntament. Una vegada més demostra que l'educació no és una d'elles!Crec que l'única solució és unir les forces de tots els pares, mares, nins i nines afectats. Pensar accions que puguin demostrar que l'Apima no són solament els pares que en aquest moment estan en la junta directiva. (Les xarxes socials poden ser una bona eina)I també és molt important informar a tots els pares. Molts no reben el correu electrònic o no ho llegeixen, així que no descarteu l'opció de distribuir aquesta informació mitjançant una circular. Perquè el dia que desaparegui l'escoleta matinera o les activitats extraescolars no venguin els "mu maretes"És difícil, molt difícil, però segur que molts bunyonils estam disposats a fer pinya perquè se'ns senti i se'ns tingui en compte.Mil gràcies per la vostra bona feinaRosa Rodríguez

 4. Toni · Mai 26, 2011

  A noltros sa política és una cosa que ens supera. No som capaços d'entendre sa manera de pensar (uns en contra d'altres) pel fet de pertanyer a partit o idees diferents.En qualsevol cas, seguiu lluitant pel drets dels pares i alumnes que de bon segur ho haurem de menester.Gracies per la vostra feina.

 5. Apima Bunyola · Mai 30, 2011

  Em voleu dir que l'Ajuntament de Bunyola a l'hora de donar subvencions ales diverses entitats i associacions del nostre poble, no té cap normativaque reguli les bases i els criteris d'otorgar-les?-Em voleu dir que les subvencions destinades amb la finalitat depromocionar l'educació, l'esport, el foment de la cultura, en definitiva,la millora del benestar social de tots el bunyolins i bunyolines és un bégraciable segons el color polític de l'entitat que es reuneix amb el sr.batle?Si és així, …Anem a pensar en positiu: intentem lluitar perque la nostra administraciómunicipal crei unes bases que regulin l'adjudicació de les subvencionsd'aquest caire. Que els diners públics, els nostres diners estiguinrepartits amb coherència, concurrència, publicitat, seny i transparència.Apima, moltes gràcies per la feina que estau fent.Margalida Colom

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s